Podświetlenie wnętrza, lampka w drzwiach, brzęczek!
Witam,
wiem ze ten temat był już pewnie poruszany, ale konkretnego przypadku, który jest podobny do mojego nie znalazłem. Otóż chodzi mi o nie działające podświetlenie wnętrza w przypadku otwarcia lewych drzwi przednich i tylnych. Nie działa również lampka w drzwiach lewych przednich i brzeczek włączonych świateł w przypadku otwarcia drzwi lewych przednich i tylnych. Proszę o pomoc, czy to mikrostyk w obydwu drzwiach, czy może przewody biegnące pod gumową osłoną przy drzwiach przednich, czy jeszcze coś innego.. :]
FishPL, popraw profil auta to primo. secundo, to w sumie sam sobie odpowiedziałeś. najczęściej to z powodu zapsutego mikrostyku lub połamanych/przetartych kabli.
w dziale "poradniki" masz bardzo dobrą instrukcję :arrow: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=8013
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Mikrostyk odpowiada za 'informacje czy drzwi są otwarte czy zamknięte'. Jak trzasnął, to samochód nie wie kiedy są otwarte, więc nie reaguje na otwarcie. Pewnie nie działa Ci też kontrolka otwartych drzwi na desce rozdzielczej
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
zaglądnąłem dziś pod gumową osłonę przy przednich drzwiach i wyczaiłem przetarty jeden z przewodów w wiązce, może tu jest 'pies pogrzebany'. tylko jak go tu obrobić i zaizolować gdy nie ma jak tam ręki włożyć, a ani w drzwiach ani w kabinie nie widać blisko jakiejś kostki by wypiąć wiązkę i 'załatwić' sprawę :/
a ja za cholerę nie widzę prześwietliłem wszystkie strony w linku co dałeś i nie znalazłem. w google poszukałem manuala jak zdemontować boczek, ale to mi nic nie da jeśli pod nim nie będzie żadnej kostki. jak na razie nie mogę wsadzić ręki między drzwi a kabinę a tam własnie jest przetarcie. kostka uratuje mi życie bo wyciągne sobie wiązkę z drzwi
masz w koło drzwi śrubki na torx, jeżeli masz masz elektryczne szyby to ściągasz panel od sterowania szyb zaczynasz od strony gdzie są przełączniki podważając do góry. pod panelem są trzy śrubki
Jeżeli panel nie był ściągany to pierwszy raz będzie go ciężko zdjąć, być może złamie się też jakiś kołek
jak już odkręcisz wszystkie śrubki to cały boczek wyciągasz do góry
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz